Ţara Minunilor

Ţara minunilor: Iohannis la Masa tăcerii, moaştele din rucsac şi #spersacrapi

Mă simt ca Alice în Ţara Minunilor, zău! Nici nu ştiu dacă e de râs, e de plâns sau e de dus la 9. Îmi tot repet că n-are ce să se mai întâmple să mă şocheze şi, de fiecare dată, realizez că mă mint singură. România e mereu surprinzătoare.

tara-minunilor

  1. Asta cu Iohannis la Masa tăcerii e de râs isteric. Bă, da’ isteric, nu alta. Mi se pare punctul culminant al acestui mandat. Nici oamenii de la TNR n-au putut să îşi imagineze un trolling mai bun de atât. E ca un vis împlinit. Şi s-a întâmplat pe bune…

2. Nea’ Caisă care se plimba cu rucsacul plin de oase pe bulevard este şi el de mare angajament. Omul ducea în spate o cutie cu “10 Sfinţi martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfantul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuţă cu “Sfantul Mucenic Daniil Aghioritul” şi o raclă mai mare în care se afla un os, ce semăna cu o falangă a unui sfânt, luat din Muntele Athos. Cică pentru simpla închinăciune… Oh, really? Păi aşa cu închinăciunea, ai biserici în fiecare staţie de autobuz ca să-ţi demonstrezi smerenia.

3. Pentru situaţia de la metrou eu învinovăţesc complet paznicul care a găsit sacoşa. Ce-o fi fost în capul lui? O fi fost nedormit? Îşi dorea să atragă atenţia şefilor şi să demonstreze cât e el de implicat, agil şi alert? Cred că i-au sclipit un pic ochii când a văzut sacoşa abandonată, fragilă şi stingheră, sub băncuţă. Cred că şi-a zis în barbă: “Gigi, acum e şansa ta! Şansa să demonstrezi că poţi salva situaţia, că ştii exact care este procedura. Nu te pierde cu firea… poţi să faci asta!” Şi a făcut-o.

4. “In judeţul Teleorman nu există nicio librărie!” Şoc şi groază. Ba c-o fi, ba că n-o fi… important este să fie vina cuiva pentru toată treaba asta.

5. Legea care elimină 102 taxe e genială. Dacă avem 102 de eliminat aşa la prima strigare… Câte sunt toate?

6. Parlamentul va fi închiriat pentru filme SF! Pentru două ore de filmare, producătorii americani vor plăti 10.000 de euro! Nici nu mai au nevoie de actori. Tot ce se întâmplă acolo e SF.

7. Meanwhile, Ministerul Afacerilor Interne anunţă pe FaceBook că: ‘In urma unei anchete „astronomice”, am reuşit să găsim ora dispărută în primăvară. Aceasta va fi inapoiată, în noaptea de sambătă spre duminică, tuturor celor cărora le-a lipsit o oră în plus de somn, o oră în plus de distracţie sau o oră în plus de …muncă 🙂 ?’. Bra vo! Job well done.

8. Interneţii şi-au tras hashtag nou, o serie întreagă de memes, un joc plictisitor şi motiv să curgă cerneala pe bloguri şi site-uri, în plină campanie electorală. Primul om concediat pentru whishful thinking a aparţinut redacţiei Hotnews.

BTW: între 1- 6 nov mergeţi la Festivalul Bucureştii lui Caragiale. Se cere.

Standard

One thought on “Ţara minunilor: Iohannis la Masa tăcerii, moaştele din rucsac şi #spersacrapi

  1. Pingback: Nu-i de glumă cu râsul - Denisa Irimia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.