Internet of Things

SMS Biz Camp: Un blogger, un influencer şi un thought leader intră într-un bar

influencer - thought leaderMă ia Dana, “colega mea”- o ştiţi, că doar au scris şi melodii despre ea – ca din oală, să merg la Piatra Craiului că cică e cu SMS Biz Camp, că Marta, că Manafu, că influenceri. Zic, bine, mă! Ea, săraca, se aştepta ca eu să fiu o companie mega plăcută, să fac glume smart şi un mingle de milioane.

Eu am tuşit 2 nopţi, m-am pastilat 5 zile şi m-am întors la birou, să mă muşte un păianjen, ca să pot să fac o super alergie pentru care să stau vreo 8 ore pe la camera de gardă înainte de a merge la un spital privat pentru un rahat de doză de hepi. Da’ asta e altă poveste, v-o spun când mai uit din ea.

Revenim la SMS Biz Camp. Pe scurt: work hard, party harder – prezentări şi workshop-uri ziua, party noaptea şi activări de brand-uri la orice oră. Like really… la orice oră. Să nu uit: îngheţata de fistic de la Gelato Madre chiar e bună.

Cu ce-am plecat din tabără?

Lăsând la o parte pacheţelul de bun venit (kit-ul festivalierul de la BT a rulat fin), oamenii simpatici, atmosfera mişto şi restul cadourilor şi cadouaşelor oferite cu diverse ocazii, am plecat cu o întrebare. Nu, nu este despre urs. Şi nu, nu este despre de ce Cristian Florea este de la cristianflorea.ro. Nu este nici măcar despre ce se întâmplă dacă nu ajungi în sală la 10:00. Este fix despre “influenceri”.

Până ajungem la întrebare, trebuie să vă spun câteva lucruri. Aveam un articol în draft pe tema influencerilor şi cred că se apropia foarte tare de prezentarea domnului Victor Cel-Fără-Cont-De-FaceBook Ciupercă de la crama Liliac. Da’ zic întâi să clarificăm unele lucruri:

Influencer:

An Individual who can reach many people through various communication channels and can therefore, potentially, influence them to like or dislike, to adopt or ban, to buy or skip buying, products and services. These influencers have no way to prove they “influence” — neither in quantity nor in quality.

Thought leader:

Thought leaders are people who care about their niche and industry for real and enough to invest time and money in becoming experts. They work in the industry, they learn all the time, they make it a point to generate quality and authentic content, not for their own profit or someone else’s profit, but for the purpose of educating others about something they’re passionate about. Thought leaders focus on crafting ideas, not audience reaction and reach.

Noi pare că avem mulţi din prima categorie şi ne e greu să-i găsim pe cei din a doua, deşi ne-ar fi de maaare ajutor. Oamenii care ne influenţează cel mai mult nu sunt oamenii cu cele mai multe diplome. Oamenii pe care îi admirăm şi ascultăm nu sunt cei cu cei mai mulţi bani sau cele mai multe premii. Oamenii care contează, cei pe care îi respectăm şi pe care îi vom urma în cele din urmă, sunt cei care au demonstrat că le pasă şi cei care au făcut o diferenţă în viaţa noastră.

Întrebare: Ce lasă influencerii generaţiilor viitoare?

Care-i moştenirea lor? Ză legacy. Ă?
Instagram stories? Snapchat stories? Clipuri în care ling cactuşi? Articole de ridicat vreun brand în slăvi? Autenticitatea nu vine la pachet cu credibilitatea, să ştiţi.

Am fost de curând la un alt workshop la care erau invitate bloggeriţe/vloggeriţe de beauty de la noi şi la care speakerul era un om şcolit în domeniul respectiv. Ştiţi ce informaţie “şocantă” le-a rămas în cap invitatelor, la final? Ştiţi care este lucrul pe care l-au amintit apoi în articole şi vloguri? Că fetiţe de 10 ani le citesc şi se uită la ele. Şi aşa e. Dar pentru bloggeriţele şi vloggeriţele noastre era o perspectivă din care nu îşi priviseră niciodată blogul / vlogul.

Titlul articolului ar putea fi începutul unui banc despre internetul românesc. Da’ nu e.

P.S. Citiţi şi pe aici, vă rog:

Câteva din prezentările din tabără: Florin Grozea, Alexandru Negrea,  Cristian China-Birta. Încă se mai fac înscrieri pentru SMS Snow Camp, să ştiţi.

P.P.S. Dacă ştie cineva cum se înmulţesc cactuşii, aş aprecia un link.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.