Me - Version 3.2

Put a dent in the universe…

“We’re here to put a dent in the universe. Otherwise why else even be here?”  — Steve Jobs

Azi a fost ziua în care am vrut să mă fac de toate, pentru că sunt mare… N-am mai vrut să fiu musafir.

M-am uitat la reacţiile poliţiştilor declaraţi incompetenţi de Olguţa, la reacţiile magistraţilor şi la reacţiile medicilor puşi în imposibilitatea de a-şi face meseria, la reacţiile cadrelor didactice lăsate de izbelişte, la reacţiile mediului de afaceri şi ale ambasadelor străine şi mi-am dorit să mă fac… de toate.

Să fiu poliţist şi să demonstrez că suntem oameni care ştiu să-şi facă treaba, să fiu magistrat şi să arăt ce responsabilitate mare avem, să fiu medic şi să pot spune împăcat că am făcut tot ce-mi stă în putere, să fiu educator şi să povestesc cum luminez zi de zi chipurile, minţile şi sufletele oamenilor buni de mâine.

M-am gândit pentru o clipă că poate aş fi putut face mai mult dacă eram unul de-al lor. Nu ştiu de ce. Probabil pentru că văd doar reacţii. Toţi reacţionăm. Nimeni nu previne şi nu acţionează.

Mi-a rămas în minte filmuleţul ăsta, dinaintea alegerilor din SUA şi tipu’ are dreptate: nu este despre mine sau despre tine, e vorba de noi şi trebuie să ne asumăm cu toţii responsabilitatea. Şi noi am participat la crearea acestei situaţii dar încă mai avem şansa să facem ce trebuie făcut.

Generaţia asta de răzvrătiţi care cer normalitate este fix generaţia care îşi doreşte cel mai tare cu putinţă să “make a dent în the univers”, să lase ceva în urma ei, să îşi poată privi urmaşii cu demnitate. Este prima generaţie care îşi poate imagina viitorul pentru că ştie cum arată prezentul în alte părţi ale lumii. Este prima generaţie care a muncit şi a fost răsplătită pe merit şi care ţine corectitudinea ca principiu.

Câteodată ai nevoie de cel mai mare rău pentru a scoate binele la iveală. Rău avem. Tu eşti gata să fii cel mai bun? Ştim cu toţii ce avem de făcut.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.