Human 2 Human

Niciun ou/om n-a reuşit de unul singur

Nici nu se termină şi nici n-a început acum. Niciun ou/om n-a reuşit de unul singur. Fotografia asta are recordul like-urilor pe Instagram. Pentru că poate. Şi ea poate, pentru că noi putem.
Niciun ou/om n-a reuşit de unul singur

Eu nu cred că e stupid, superficial şi trist, cred că e un mod simplu şi eficient de a vedea cât de puternici suntem, de fapt, atunci când lucrăm împreună. Oul ăsta e doar un exemplu.

Nu e prima oară când se întâmplă ceva asemănător. Data trecută a plecat dintr-o comunitate, acum pare că oul a reuşit de unul singur. Dar nu e aşa, niciun ou/om n-ar reuşi aşa ceva de unul singur. Ai nevoie de friends şi de haters în egală măsură. Altfel n-ai fi o(m)ul care eşti azi.

Ultimul experiment în care umanitatea şi-a etalat gândirea colectivă la un nivel asemănător a ieşit aşa: reddit/place. Şi imaginea finală nu e la fel de interesantă cum este povestea ei, a luptelor şi a împăcărilor care s-au întâmplat pe canvasul reddit.

E înspăimântător să ştii că poţi avea o asemenea putere şi e înspăimântător să ştii că azi ea poate fi în mâinile oricui. Atât de înspăimântător încât preferi să dai o inimioară unui ou în loc să te foloseşti de ea ca să faci lucruri aspiraţionale gen world peace şi save the planet. Pentru că astea sunt lucruri atât de mari pentru un singur ou/om.

Prefer să văd oul ăsta ca pe un exerciţiu, ca pe o mişcare lentă de pleoape adormite a unui uriaş. Şi am încredere că uriaşul ăsta îşi va stăpâni la un moment dat atât de bine puterile încât va reuşi să facă lucrurile mari.

Ştiţi de ce o ard pe pozitiv? Pentru că exerciţiul de pe reddit mi-a spus că, la final, oamenii câştigă. Că omul este o tabula rasa şi că dacă vrea, nimic nu este imposibil. Dar să ştiţi că niciun ou/om n-a reuşit de unul singur.

————-

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.