Human 2 Human

Munca, mintea şi inima

Stă în faţa mea, pregătită să se justifice. Pare că şi-a repetat de multe ori, în gând, cuvintele pe care urmează să le spună. Ca să se convingă pe ea. E scundă, blondă, cu ochi verzi-gălbui ce ascund cu grijă secretele unei lumi învolburate, şi-o văd cum îşi indreaptă coloana, semeaţă, de parcă ar vrea să exprime cu tot corpul hotărârea luată:

“- Băi, simţeam nevoia de o schimbare. După 10 ani…
– Şi nu puteai să te tunzi?!”

munca, mintea si inima
Îşi schimbă jobul. Nu pentru că vrea altceva, ci pentru că i s-a oferit altceva şi pare că e momentul potrivit să vadă şi altceva. Pentru că plafonare, pentru că rutină, pentru că perspectivă, pentru că bla bla bla. Va face “more or less” acelaşi lucru, în alt cadru, lângă alţi oameni, pentru alţi clienţi.

Alt decor, alţi actori, aceeaşi piesă. Va fi mai bine? Va fi mai rău? Depinde de talentul fiecărui actor.

E onestă, talentată şi harnică şi îmi doresc ca momentul în care a luat decizia să fi fost şi momentul în care s-a eliberat de nemulţumiri. Îmi doresc ca decizia ei să fie bazată pe ceea ce vrea să aducă în viaţa ei şi nu pe ceea ce vrea să elimine. Îmi doresc să ştie că va creşte frumos oriunde va reuşi să îmbine munca, mintea şi inima, pentru că ăstora trei nu le pasă de înălţime, kilograme sau culoarea părului.

Şi dacă tentaţia de a reveni la rutina călduţă devine prea mare, aş vrea să aibă încredere că ochii ăia verzi-gălbui ce ascund cu grijă secretele unei lumi învolburate vor vedea întotdeauna mai clar înainte decât înapoi.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.