Human 2 Human

M-a zăpăcit Mirinda… de pere

O ştiţi pe Mirinda, da? Sora lu’ Fanta, din altă mamă. Pentru exemplificare, poza de mai jos. Bine, în poză nu e chiar Mirinda, e tipa care şi-a zăpăcit simţurile bând Mirinda. De aici şi limba care se iveşte stingheră printre dinţi.

mirinda-repozitionare
Poză colorată, slogan haios, simpăticisme trendineze şi benzi desenate = repoziţionare. Adică cam aşa: “activăm toate cele cinci simţuri ca să-l găsim pe al şaselea – simţul Mirinda – acea experienţă singulară ce încorporează toate cele cinci simţuri“.

Nu prea m-am lămurit cu poziţionarea dar ştiţi cum e cu imaginea care face cât o mie de cuvinte. Mai ales dacă e atât de colorată. Pe mine m-a atras deşi… parcă prea arată a reclamă japoneză la vreo cremă minune.

reclame japoneze
M-am dus apoi pe FaceBook la Mirinda, unde zăpăceala începuse deja. Zăpăceală de selfie-uri. Mi-a plăcut că răspund frumos comentariilor răutăcioase şi am aflat că Mirinda nu e doar de portocale şi lămâie… e şi de struguri şi de pere. De pere. Mirinda de pere.

Cu această nouă informaţie stocată pe creier am purces să întreb (cu privirea pierdută în zare) pe la diverse magazine (peste 10 la numar) despre Mirinda de pere. Mă simţeam exact ca lupul din poezia lui Coşbuc:

-“Poartă-se copiii bine?
Dacă nu, să-i vâr în sac!”

Jumătate dintre vânzători m-au ignorat, un sfert mi-au oferit un Pepsic mic şi un sfert s-au scuzat că nu au loc în frigidere şi pentru Mirinda de pere. Cercul vicios: “nu aduc că nu se vinde, nu se vinde că n-aduc“.

Deci, de unde pot cumpăra una bucată Mirinda de pere?

-“N-ai nici tu, nici împăratul
Bani să-mi cumpere băiatul!
Pleacă-n sat, că-i mare satul,
Pleacă, pleacă!” Şi-a plecat.

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.