Me - Version 3.2

Cursuri pentru copii? Câtă frunză, câtă iarbă…

Pe doişpe a început şcoala. A început ca în fiecare an: aglomeraţie în trafic, copii veseli (majoritatea – Ăia de la pregătitoare nu erau toţi veseli), profesori şi învăţători mega pregătiţi, discursuri de neînţeles şi văicareli contra sistemului.

dfc22f914e8ff994b54eae241d840768

După jumătatea de oră petrecută în clasă, în care ne-am luat manualele gratuite oferite cu drag, în schimbul buchetelor de flori, de către învăţătoare, şi după ce am stabilit când va fi şedinţa cu părinţii (că nu se cade să vorbeşti de bani în prima zi de şcoală şi de faţă cu elevii)… ne-am dus cu toţii la un Happy Meal, nu-i aşa? Că aşa a părut, judecând după cozile de la Mc & KFC şi după scutirile de la ora de educaţie fizică.

Noi am fost la Portret de Şcolar. Să mergeţi şi voi. Fotografiile lui Cristi Suţu merită efortul şi şedinţa foto este gratuită. Îl găsiţi până pe 21 septembrie la Sun Plaza.

Booon. Avem un copil. Ce facem cu el? Îl trimitem la cursuri pentru copii. Dooh! 

cursuri-copii-bucuresti

Al meu e clasa unu (după cum i-a răspuns azi vecinei de la doi) şi n-a avut “norocul” unui afterschool până acum. A avut “norocul” bunicilor (două la număr, una mai mândră ca alta la poarta şcolii) care şi-au croit programul în jurul lui astfel încât să ajungă în siguranţă acasă după ce traversează pasajul neinaugurat de la Piaţa Sudului. În mare parte, tot ele l-au “pazit” cât să mai scrie câte o literă, să adune nişte beţişoare şi să nu stea cu ochii în tabletă sau televizor. Un fericit, ce să mai!

Dacă şi al vostru odor funcţionează pe baterii inepuizabile (şi mai mult ca sigur aşa e) ştiţi că trebuie să vă înarmaţi cu un plan de activităţi. Oricât de idilică ar părea imaginea unui pensionar alergând prin parc după un copil de 7 ani pe bicicletă/ role/ trotinetă în timp ce-ţi povesteşte despre războaiele antice dintre clanurile de dinozauri, vă spun sincer că m-am ataşat de bunicuţe şi aş vrea să le văd şi în circumstanţe mai relaxante.

Aşa că am căutat, cât m-am priceput, locuri în care aş putea trimite copilul pentru activităţi constructive, atractive şi care să mă ajute să-i descopăr abilităţile. Şi am zis să împărtăşesc şi cu voi lista, poate ne vedem pe-acolo. Precizez că n-am fost, participat, vorbit cu niciunul dintre organizatorii de cursuri de mai jos şi am eliminat din start cursurile de înot şi de limbi străine (sunt foooarte multe). Să purcedem:

Iată ce cursuri pentru copii am găsit în Bucureşti 

Primul pe listă este Palatul Naţional al Copiilor – puzderie de cursuri, cercuri şi ateliere. Le găsiţi pe toate pe site. Ce este important de reţinut este că pentru anul şcolar 2016-2017 înscrierile se fac în holul de la intrarea elevilor în  perioada: 15-30 septembrie 2016 iar cursurile sunt gratuite.

Cursuri sportive

Cursuri de iniţiere în patinaj (se adresează exclusiv copiilor cu vârstă de minimum 4 ani):

Cursuri de şah:

Cursuri IT pentru copii:

Cursuri de dans şi muzică

Cursuri “exotice

comeoninnerpeace

 • Şcoala de arte si maniere – au chiar şi un Atelier de Machiaj pentru adolescente (min. 13 ani) pe 24 septembrie.
 • Mind Factory – cursuri extraordinare pentru copii (cel puţin aşa zic ei 🙂
 • Cursuri MiniMe  …pentru copii isteţi! Un proiect al Fundației Nadia Comăneci!
 • Curs Foto pentru copii
 • Școala de Teatru pentru copii 
 • Kids Yoga 
 • Creartes
 • Smart Education – au şi un curs de Educație financiară pentru copii
 • Regatul Cailor  – lecții de echitație
 • Şcoala Medievală – foarte simpatică ideea
 • CLEVER children  – cursuri de gândire, oratorie, conversaţie în limba engleză, bune maniere, educaţie antreprenorială şi altele de genul.
 • Lac de Verde – cursuri de golf pentru copii
 • Rigolo Afterschool  – diverse cursuri şi ateliere pentru copii cu vârste între 6 şi 10 ani: Yoga, dezvoltare personală, arhitectură, cursuri de limba engleză şi franceză, actorie, educaţie alimentară, X-Colony, atelier creativ.
 • Next Steve – Module de training (motivare personală, public Speaking, leadership, vânzări,  IT & Social Media) şi Programul de educaţie economică şi antreprenoriat – “Juniori în Afaceri”, pe lângă altele.

Dacă mai ştiţi şi le-aţi şi testat, adăugaţi şi voi pe listă.

cursuri-copii

Standard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.